Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

Ηλεκτρονικά τσιγάρα - Οι βραστήρες του Ερέβους

Το κοινό που μας παρακολουθεί, σίγουρα είναι οικείο με τις έννοιες του ηλεκτρονικού τσιγάρου και του vaping. Δυστυχώς για τη μάζα, ευτυχώς για εμένανε που ξέρω ότι το μυαλό μου δουλεύει ακόμη ορθά. Και να'μαι πάλι εδώ να ξαναβάψω γαλάζιο το βυθό σας, να φέρω την άνοιξη στο μυαλό σας και να σπείρω ρίζες αλήθειας εκεί που θα σας πονά και συνάμα, θα σας αρέσει περισσότερο.





Εδώ θα παρακολουθούσα πλήρη προσοχή γιατί θα εκφράσω όσο πιο απτά γίνεται επιστήμη επιπέδου του γραφών.

Background

Όταν ένας άνθρωπος χάνει τη ζωή του, γίνεται κατά 21 γραμμάρια ελαφρύτερος επίγεια. Τα 21 αυτά γραμμάρια αποτελούν τη ψυχή του ανθρώπου. Τόσο ζυγίζει μία ψυχή ανεξαρτήτα κακοψυχίας, καλοψυχίας ή αψυχίας. Όταν λοιπόν, σταματήσει η καρδιά να δουλεύει, δημιουργούνται οι κατάλληλες προϋποθέσεις να εξαχθεί αυτό το κομμάτι που μας κάνει "αιώνιους"* [σαρκασμός].

Μία ψυχή είναι αν όχι ακατόρθωτο, πολύ δύσκολο να άρχισει να διαρρέει από έναν άνθρωπο. Η φύση έχει φροντίσει γι'αυτό. Η επιστήμη όμως, που από το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και έπειτα πήρε τα πάνω της** ακροβατώντας πάντα στο νήμα ηθικής στην ανθρωπιά, απέκτησε ενδιαφέρον και για θέματα που φαίνονται ανεξήγητα, αλλά εξηγήσιμα μόνο από πνευματικές οργανώσεις (θρησκείες). Έτσι οι καλύτερες και ομάδες επιστημόνων, βιολόγων και ψυχολόγων από όλες τις ηπείρους άρχισαν να επιδειώκουν χτίσιμο καριέρας "παίζοντας" με τις ψυχές των ανθρώπων. Όλα ξεκίνησαν απλά, χωρίς πολλή κακία. "Αθώα πειραματικά" θα έλεγε ο Χίτλερ.

Το πείραμα

Εν αρχή, στόχος ήταν να μπορούν να επέμβουν στη ψυχή του ανθρώπου, ποσοτικά. Η ποιοτική επέμβαση και η εν γνώση, κατευθυντική αλλαγή της, φάνταζε και φαντάζει ακόμη ασύλληπτη, οπότε και όποια επίδραση κατάφερναν σε αυτή θα καταγράφονταν και θα αρχειοθετούνταν για μελλοντικές έρευνες. Για να μην πολυλογούμε, κατέληξαν πως ένας άνθρωπος μπορεί να χάσει ποσοστό της ψυχής του, μόνο αν το θελήσει αυτός, με υποβοήθηση βέβαια. Τι σημαίνει αυτό; Ένας άνθρωπος, αν του δώσουν τις κατάλληλες προϋποθέσεις, μπορεί να επιλέξει αν θα χάσει μέρος της ψυχής του ή όχι. Άρα είναι θέμα επιλογής. Επίσης ένας άνθρωπος μπορεί μόνο να χάσει. Δε μπορεί να επανέλθει.

Κι εδω γεννιούνται ουκ ολίγα ερωτήματα, μερικά εκ των οποίων είναι τα εξής:

Τι συμβαίνει αν χάσει κάποιος κομμάτι ψυχής;
Πως το κατάφεραν οι επιστήμονες;
Γιατί να το κάνει κανείς αυτό;


Τι συμβαίνει αν χάσει κάποιος κομμάτι ψυχής;

Τίποτα όπως φαίνεται. Η ποσότητα ψυχής που έχει ένας άνθρωπος είναι στην ουσία ευκαιρία να είναι ακόμη άνθρωπος. Όσο έχεις έστω κι ένα γραμμάριο ψυχής, είσαι άνθρωπος. Ζεις. Αν χάσει και το τελευταίο χιλιοστόγραμμο, τότε γίνεται φάντασμα. Να το θέσω διαφορετικά. Όταν ένας άνρθωπος χάνει τη ζωή του, τότε χάνει το σώμα του τη ψυχή που είχε. Τι συμβαίνει όμως αν χαθεί η ψυχή ενός εν ζωή ανθρώπου; Γίνεται φάντασμα. Τι φάντασμα; Όπως αυτά των ταινιών;
Ένας άνρθωπος χωρίς ψυχή, είναι απλά ένας νεκρός που δεν έχει πεθάνει. Και να που η χρήση της έννοιας φάντασματος στην προκειμένη περίπτωση γίνεται ξαφνικά σαρκαστικά κυριολεκτική και κινείται ηδονιστικά στο φράγμα ρομαντισμού (στα επίπεδα του γραφών) και ρεαλισμού. Απλά ρίξτε μία ματιά στην ετυμολογία της λέξης "φάντασμα".

Πως το κατάφεραν οι επιστήμονες;

Εν ολίγοις, κατασκεύασαν ένα μηχάνημα το οποίο, συνδέεται με το αναπνευστικό σύστημα του ανθρώπου και μόνο λόγω της αυτόματης φυσικής διαδικασίας της αναπνοής μπορεί να αποσπάσει μέρος ψυχής. Η ιδέα βασίζεται πίσω από την ιδέα του κενού και δεν έχει νόημα να επεκταθούμε παραπέρα καθώς όλοι μας ξέρουν πως δουλεύουν οι ηλεκτρικές σκούπες. Αυτή η συσκευή για να δημιουργήσει τις κατάλληλες προϋποθέσεις για την απόσπαση ψυχής χρειάζεται να εισάγει ένα μίγμα αιθέρων και άγνωστων στοιχείων στο σώμα του ανθρώπου. Αυτό γίνεται με τη διαδικασία της εισπνοής. Κατά την εκπνοή, αυτό που βγαίνει είναι μόνο ψυχή.

Κατάφεραν λοιπόν να συμπιέσουν το μηχάνημα αυτό σε πολύ μικρές διαστάσεις, σε μία συσκευή που μας θυμίζει το ηλεκτρονικό τσιγάρο.

Και προκύπτει ένα νέο ερώτημα. Πόση ψυχή αποβάλλεται; Ο ατμός που φαίνεται ότι βγαίνει έχει πολύ μικρή πυκνότητα. Πόσος ατμός χρειάζεται για να συμπληρωθούν 21 γραμμάρια; Κάντε τα μαθηματικά (χωρίς δάχτυλα) και θα δείτε πως φαινομενικά ένας απλός χρήστης δεν κινδυνεύει.

Και γιατί να φαίνεται ο καπνός; Προφανώς το νόημα είναι να μη φαίνεται. Αλλά δε μπορούσαν διαφορετικά. Εκτός από το μειονέκτημα της επιλογής, αυτό ήταν το άλλο πλήγμα για τους επιστήμονες. Έτσι η ομάδα marketing της Νέας Τάξης Πραγμάτων κατάφερε και πούλησε τη συσκευή σαν ηλεκτρονικό τσιγάρο. "Το τσιγάρο που είναι υγειές". Όσο και η ασπαρτάμη, πρόβατα.

Γιατί να το κάνει κανείς αυτό;

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι να διατεθεί ένα τέτοιο προϊόν στη μάζα. Είτε είναι για απλή κερδοσκοπία, ή για κάτι πιο ενδιαφέρον και περίπλοκα σκοτεινό. Οι λόγοι είναι ήδη καταγεγραμμένοι και θα παρουσιαστούν σε επόμενη περγαμινή αλήθειας.


Κι εφόσον η αλήθεια σας έσκασε από το στόμα μέχρι το στομάχι σαν αφρώδης οίνος, καταλάβετε τί έγινε και χωνέψτε τη. Έρχεται κι άλλη.


tech knight ~


* Ο Χριστιανισμός είναι πίσω από αυτή την απάτη και πάλι, προσφέροντας την ακόμη πιο εύκολα με λιγότερες προϋποθέσεις. Στην ουσία η αιωνιότητα προσφέρεται μέσω συνδυασμού χαρακτήρα-πράξεων εν ζωή και λέγεται υστεροφημία. Μόνο οι ήρωες αξίζουν να την έχουν.

Ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος έθεσε ψηλά τον πήχη ηθικής και επιστήμης με τα πειράματα πάνω στου ανθρώπους. Τόσο που γίναμε πιο ανθεκτικοί σε καταστάσεις που αν δε συνέβαινε ο πόλεμος θα ήταν ακόμη ταμπού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου