Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Υπόγεια Ρεύματα

Η Βυζαντινή τέχνη άφησε πλούσια κληρονομιά. Μέχρι και σήμερα, βυζαντινές εκκλησίες γεμάτες με βυζαντινές αγιογραφίες μας θυμίζουν στιγμές ελληνικής δόξας. Σε μία Ελλάδα όπου οι έλληνες εύχονται να είχαν τη δύναμη και το θάρρος να "πατήσουν πόδι" σε ό,τι μας συμβαίνει. Όσο όμως και να ευχόμαστε κάτι τέτοιο, είναι σα να προσκυνάμε ένα ψέμα.

Η Ελλάδα σχεδόν ποτέ δεν ήταν ελεύθερη. Από την γέννηση του Χριστού και μετά, αρχίζει μία σκοτεινή και ασταθής εποχή για όλο τον κόσμο με κύριο όργανο τους Έλληνες. 

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί είμαστε το επίκεντρο όλων όσων συμβαίνουν στην Ευρώπη; Πόσα εγκλήματα έχουμε διαπράξει πια; Όλος ο κόσμος όταν ακούει κάτι από Ελλάδα, κάνει λες και άκουσε κάτι από Εβραίους. Η αλήθεια είναι ότι η αντίδραση είναι η αναμενόμενη, αν και κανένας δεν έχει καθήσει να σκεφτεί το γιατί.

Λογικά θα αναρωτιέστε τώρα με ποιον τρόπο συνδέεται η βυζαντινή τέχνη με τη σημερινή κρίση. Κρατηθείτε λοιπόν, όλα έρχονται...


Οι Εβραίοι, πάντα έψαχναν τρόπους παγκόσμιας κυριαρχίας. Είναι ύπουλος λαός όμως, ποτέ δεν πράττουν απροκάλυπτα (σε αντίθεση με Μ. Αλέξανδρο, Ρωμαίους κλπ). Προτιμούν να χτυπήσουν κάτω από τη μέση με αντιπρόσωπο. Τι εννοώ;

Οι Εβραίοι μετά από δεκαετίες σχεδιασμού, κατάφεραν να ολοκληρώσουν το τελικό πλάνο. Το ονόμασαν Χριστιανισμός και όπως κάθε κατακτητικό πλάνο πρέπει να έχει το μέγα στρατηγό του, έτσι κι αυτό έπρεπε να έχει τον οδηγό του. Από φτωχή οικογένεια, ο Χριστός από τη Ναζαρέτ, έπεισε τους κυβερνητικούς με την ευχέρεια του λόγου του και την αποφασιστικότητα που το διεκατείχε πως ήταν ο πλέον κατάλληλος για τη δουλειά. Αφού τον εκπαίδευσαν και είχε πλέον ξεκάθαρο το στόχο του άρχισε η υπονόμευση του Ρωμαϊκού κράτους. Ύστερα από τα γνωστά συμβάντα, ξεκίνησε μία νέα θρησκεία.


Ο Χριστιανισμος σχεδιαστηκε για να διασπάται όσο δεν πάει. Ο Χριστός ήταν ο αρχικός (υ/ι)ός, ένας καμικάζι. Κατάφερε και μόλυνε τη Ρωμαϊκή αυτοκρατορία. Αφού η θρησκεία αυτή εδραιώθηκε στην ανατολική Ευρώπη, άρχισε αργότερα να αποκτά διάφορες διαστάσεις (αιρέσεις) κι έτσι να σπέρνει τη διχόνοια στον κόσμο. Πολλοί πόλεμοι ξεκίνησαν εξαιτίας της. Αλλά αυτά τα ξέρετε. Πως συνδέονται όλα αυτά;

Το Βυζάντιο ήταν ένα αμιγώς χριστιανικό κράτος. Είχε μπει το νερό στο ρυάκι του. Οι Εβραίοι ήλεγχαν την αυτοκρατορία καλά. Μάλιστα είχε και πολύ καλές σχέσεις με τους αυτοκράτορες με τρανταχτό παράδειγμα αυτό του Θεοδόσιου του Β, ο οποίος προσπάθησε να καταστρέψει και την τελευταία αναλαμπή δωδεκαθεϊσμου. Κάποιοι άλλοι προσπαθούσαν πιο έμμεσα να κατευθύνουν την αυτοκρατορία. Για να το πετύχουν αυτό, έβαλαν στη μέση την τέχνη. ΙΧΘΥC!





Ι  (ουδαϊκός)
Χ(ριστιανικός)
Θ(όας)
Υ(et)
C(ached)




Αυτός είναι ένας πάρα πολύ γνωστός συμβολισμός που συναντάται στο Βυζάντιο και περικλείει στα νοήματά του σύμφωνα με τους τότε αυτοκράτορες και το Χριστιανισμό. Ορίστε λοιπόν τι σημαίνει. Είναι αρχικά, τα οποία τα πασπάλισαν με πολύ νόημα, ουσιαστικό για τους "χαζούς" πιστούς. Είναι η σφραγίδα των αυτοκρατόρων του Βυζαντίου. Που μπορούσε κανείς να βρει ΙΧΘΥC μέσα στην αυτοκρατορία; Στις υπόγειες δεξαμενές της αυτοκρατορίας. Τα Υπόγεια Ρεύματα της αυτοκρατορίας.

Σύμβολο αποτελούμενο από τα αρχικά Υ(πόγεια) Ρ(εύματα).

Ωραία.. οι Εβραίοι κινούν τα νήματα παγκοσμίως μέχρι και σήμερα κι εμείς οι χριστιανοί μαλώνουμε μεταξύ μας. Γιατί δεν το βλέπουν ότι οι Εβραίοι είναι πίσω από όλα; Οι Εβραίοι είναι μισητοί σε όλους, έτσι κι αλλιώς για χαζούς κατ' εμέ λόγους. Το μίσος που τρέφουμε είναι τυφλό πράγμα που μας κάνει τυφλούς. Μας πλάσαραν την αλήθεια βουτηγμένη μέσα στην ανηθικότητα κι εμεις κοιτάξαμε την ανηθικότητα. Αυτό έχει ως στόχο ο Χριστιανισμός: να τρώμε με τα μάτια μας το δένδρο και να χάνουμε το δάσος.

Και που τα είπα τι θα γίνει; Μόνο κάτι δυνατό μπορεί να μας ξυπνήσει παγκοσμίως. Πολύ φοβάμαι όμως ότι αυτό θα είναι η δυναστεία των Εβραίων, και τότε θα είναι πολύ αργά. Τότε θα ψάχνουμε τον αληθινό μεσσία. Θα γλυτώσουμε από το ζυγό μόνο αν συνειδητοποιήσουμε ότι ο αληθινός μεσσίας είναι μέσα μας.

~ tech knight ~

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου